Μετάφραση

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Η ιστορία μας


Το όνομα PTIFARM γεννήθηκε το 1991 στη Νέα Πέραμο Αττικής από την σύντμηση των λέξεων πτηνοτροφείο και φάρμα.
Εκπροσωπούσε την συνέχεια της πτηνοτροφικής επιχείρησης του πατέρα μου, που ως αντικείμενο είχε την αναπαραγωγή νεοσσών για την οικόσιτη πτηνοτροφία.
Η δραστηριότητα με την πτηνοτροφία ξεκινά από το 1966 στη Νέα Πέραμο Αττικής με την πάχυνση κοτόπουλων και την απευθείας διάθεση στην αγορά από τον Γεώργιο Φαχουρίδη.
Την  επόμενη χρονιά έχει δημιουργηθεί εταιρεία με τον Γιάννη Σούκουλη και τον Γεώργιο Πάσχο. Η εταιρεία έχει αναθρεπτήριο , σφαγείο και κατάστημα στον Πειραιά και είναι μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση μέχρι που η πολιτική κατάσταση της εποχής ορίζει τιμή κιλού στις 12 δραχμές από 22 δραχμές το κιλό με αποτέλεσμα η εταιρεία να διαλυθεί και να οδηγήσει τον Γεώργιο Φαχουρίδη το 1970 μετανάστη στις ΗΠΑ.
Εκεί πλουτίζοντας την εμπειρία του σε οργανωτικά θέματα επιστρέφει το 1973 στην Νέα Πέραμο Αττικής και δημιουργεί πτηνοτροφική μονάδα αναπαραγωγής νεοσσών για την οικόσιτη ή αλλιώς χωρική πτηνοτροφία. 
 Η μονάδα διαθέτει πατρογονικά , εκκολαπτήριο, αναθρεπτήριο και παρασκευαστήριο ζωοτροφών.
Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί όλα αυτά  τα χρόνια και με την συνεχιζόμενη έρευνα κάνει ξεχωριστή και μοναδική την μονάδα για την ποιότητα των νεοσσών που παρέχει.
Σήμερα θέλοντας αυτή η γνώση να μην πάει χαμένη και πάνω από όλα να χρησιμοποιηθεί και εκμεταλλευτεί προς όφελος του κάθε συνανθρώπου μας , συμβάλλοντας στην αυτάρκειά του θέλουμε μέσα από αυτό τον ιστοχώρο να ενημερώσουμε τον κάθε ενδιαφερόμενο σε ότι αφορά την σωστή , άρτια και αποδοτική εκτροφή των δικών του κοτόπουλων για αβγά ή κρέας.
Φιλικά
Πέτρος Φαχουρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου